luni, 4 noiembrie 2013

CHEESECAKE CU DOVLEAC

Anul acesta avem parte de o toamna calda, frumoasa si destul de imbelsugata, nu mai sunt multe astfel de zile, asadar ar fi cazul sa profitam din plin de cele ramase.
Pentru mine toamna inseamna frunze colorate, inceperea scolii (nu mai e cazul), nuci, struguri sau parfum de dovleac. 
In loc sa sculptez o sperietoare-n dovleac de Halloween, am preferat sa-l coc in cuptor si sa-l transform intr-o deliciaoasa prajitura cu branza.

Ingrediente:
  • 700 grame crema de branza
  • 4 oua mari
  • 350 grame de zahar
  • 400 grame dovleac copt
  • 3 pachete biscuiti digestivi
  • 100 grame unt
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • un praf de sare
  1. Biscuitii se faramiteaza si se amesteca impreuna cu untul moale si 2-3 linguri de apa. Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt (ideal forma de tort cu inel detasabil) se uniformizeaza blatul de biscuti.
  2. Se introduce forma in cuptorul preincalzit la 220 grade si se lasa timp de 10 minute. 
  3. Intre timp se pregateste crema. Branza se amesteca impreuna cu zaharul, dovleacul copt, mirodeniile si un praf de sare. Ouale se adauga pe rand unul cate unul.
  4. Amestecul de branza se pune peste blatul de biscuiti.
  5. Tava se introduce din nou in cuptor si se lasa pana cand prajitura devine rumena la suprafata (timpul de copt difera de la un cuptor la altul)
  6. Dupa coacere, prajitura se raceste si se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.
  7. Optional se poate decora cu sos de caramel, insa va deveni mult mai dulce.

Va doresc spor la treaba si pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei