Din seria "Daca nu mergem noi in Turcia, vine Turcia la noi" azi incerc vinete umplute. Este un preparat usor, pe cat de simplu, pe atat de gustos.


Ingrediente:
  • 3 vinete medii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras verde
  • 2 ardei capia
  • 5 rosii coapte
  • 1 lingurita chimion
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 10 linguri ulei de masline
  • cativa ardei iuti
  • sare si piper dupa gust
  1. Vinetele se spala, se taie pe jumatate, se elimina jumatate din miez, se sareaza si se pun in tava (pentru a elimina surplusul de apa)
  2. Ceapa, ardeii si jumatate in miezul vinetelor se toaca marunt si se calesc.
  3. Se adauga doua rosii taiate in cubulete si celelate trei date pe razatoare.
  4. Se condimenteaza cu chimion, scortisoara, sare si piper dupa gust
  5. Vinetele se sterg cu servete de bucatarie, se umplu cu amestecul de legume si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Optional se adauga ardei iuti.
  6. Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180-200 grade.
  7. Cand preparatul se rumeneste, se scoate tava din cuptor si e timpul sa va adunati la masa cu mic cu mare.

S-aveti pofta!

0 Comentarii