Stiu a trecut mult timp de cand nu ne-am auzit, dar timpul frumos si vacanta m-au tinut departe de bucatarie. Am avut grija insa, sa pun deoparte din aroma verii pentru zilele de iarna. Am inceput cu un delicios gem de caise.

Ingrediente:
  • 5 kg caise coapte
  • 1 kg zahar
  • 1 cana cu apa
  1. Fructele coapte se spala, se desfac si li se indeparteaza samburii.
  2. Intr-un vas (! special pentru pregatirea conservelor, ideal un vas de fonta sau cu mai multe straturi, pentru a nu se lipi) se dizolva zaharul in apa si se adauga fructele.
  3. Se lasa sa fiarba pana cand compozitia scade la jumatate, verificand insa sa nu se lipeasca de vas (se amesteca usor cu ajutorul unei linguri de lemn).
  4. Gemul se pune fierbinte in borcane sterilizate, apoi acestea se fierb timp de ora in bain marie.

Etichetele sunt marca Ama :).
Urmeaza rosii uscate si magiun.
Pofta buna va doresc!

0 Comentarii