Ingrediente:
  • mucenici facuti in casa
  • 2,5 l apa
  • 6 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 2 plicutele zahar vanilinat
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1 esenta de rom
  • 3 batoane de scortisoara
  • nuca macinta
  • un praf de sare
  1. Se pune un vas cu apa la fiert, se adauga zaharul tos si cel vanilinat, batoanele de scortisoara, coaja de lamaie si un praf de sare.
  2. Cand siropul incepe sa se lege, se pun mucenicii. Acestia se vor ridica la suprafata, cand vor fi fierti.
  3. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca timp de 15-20 minute si se adauga mierea, esenta de vanilie si nuca macinata, in functie de gusturile fiecaruia.
  4. Mucenicii se servesc calzi sau reci, presarand scortisoara si nuca dupa preferinta.

Pofta buna!

0 Comentarii