miercuri, 1 februarie 2012

MERLUCIU IN SOS DE LAMAIE

Vrei sa pregatesti ceva simplu si gustos in 30 de minute? Incearca aceasta reteta de merluciu cu sos de lamaie. Carnea de peste nu ar trebui sa lipseasca din meniul saptamanal, fiind bogata in vitamine si substante minerale. 
Magazinele si mai ales pescariile noastre nu exceleaza la capitolul peste proaspat, de fapt eu chiar am dubii in aceasta privinta ...asa ca mai ramane varianta pestelui congelat. Crapul "pescuit" din acvariu la hypermarket nu ma incanta deoarece este pufos precum carnea de pui ...si cum n-ar fi, doar e de acvacultura. 
Am ales asadar pentru azi sa prepat carne de merluciu (peste de captura) ...si a fost o alegere inspirata. 

Ingrediente:
  • 500 grame merluciu
  • 1 lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana vin alb
  • 2 lamai
  • ierburi de Provence
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel pentru decor
  • sare si piper
Curatam, spalam pestele si condimentam cu sare si piper. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Intr-o tava unsa cu ulei de masline, punem bucatile de peste, pe care il stropim tot cu ulei de masline si vin alb, apoi presaram ierburi de Provence. Taiem o lamaie in feliute si punem printre bucatile peste, iar de la cea de-a doua lamaie adaugam zeama.


Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Verificati ca pestele sa nu ramana fara lichid, iar daca este cazul adaugati si putina apa. In momentul servirii, presaram peste bucatile de peste usturoi proaspat si patrunjel proaspat tocat. Se potriveste de minune cu un pahar devin alb. 


Pofta mare!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei