joi, 20 octombrie 2011

CIORBA DE PUI CU TAITEI DE CASA

Si daca tot a venit frigul, ce poate fi mai bun decat o supa sau o ciorbita calda  ...?! Si unde mai pui daca ai si ceva carnita de pui de tara si niscaiva taitei de casa, langa bogatia de legume din piata ...rezultatul va fi cu siguranta unul exceptional.

Ingrediente:
  • carne de pui de tara (aripi, piept, pipota, ficatel, etc)
  • 1 telina mica cu tot cu frunze
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa 
  • 5 rosii
  • 1 ardei gras rosu si 1 galben
  • 1 morcov potrivit
  • taitei de casa
  • 500 ml bors acru
  • patrunjel si leustean proaspat
  • sare

Punem la fiert carnea de pui, avand grija sa indepartam spuma formate la suprafata. Intre timp curatam  si spalam legumele (morcovul, cartofii, telina, tulpinitele de telina, ardeii), apoi le taiem cubulete.


Cand carnea este fiarta, adaugam legumele si cotinuam fierbrea. Rosiile le dam pe razatoare si obtinem un suc de rosii pe care il vom adauga la ciorba. Lasam sa fiarba inca 10 minute, punem taiteii si condimentam cu sare. Intre timp dam in clocot borsul si il turnam peste ciorba. Lasam sa dea in clocot si oprim ciorba.


La final adaugam patrunjel si leustean proaspat tocat. Servim cu ardei iute, pastai sau morcovi iuti


Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei