Au trecut capsunele, in curand si ciresele, dar nu-i nimic pentru ca vine sezonul visinelor.
Daca te-ai plictisit de clasicul pandispan cu visine e cazul sa incerci o noua varianta a prajiturii cu visine. Reteta initiala am gasit-o in revista Ioana, insa am schimbat cantitatea de branza si am aromat prajitura pe ici pe colo dupa preferintele noastre.Mi-a placut foarte mult deoarece contine multa branza, fara pic de faina, ce- drept se pune un plic de praf de budinca de vanilie; dar combinatia branza dulce cu visine si vanilie este ideala.

Prajitura cu visine si branza

Ingrediente:
  • 400 grame visine
  • 500 grame de branza dulce
  • 110 grame unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri suc de lamaie
  • 5 linguri de gris
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 oua
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 150 grame zahar
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru ornat la final
  • coaja de lamaie (optional)

Pentru inceput scoatem samburii visinelor si le lasam deoparte intr-o strecuratoare. Batem untul (lasat la temperatura camerei) cu 100 g zahar pana obtinem un amestec spumos, aromam cu zahar vanilat, suc si coaja de lamaie; mixam totul pana obtinem o crema omogena. Separam ouale: galbenusurile le adaugam treptat in compozitia cu unt, iar separat batem albusurile spuma impreuna cu 50 de grame zahar, un praf de sare si un strop de suc de lamaie. In amestecul de ou si unt adaugam branza, grisul,  budinca de vanilie, praful de copt si un praf de sare. La final incorporam usor albusurile.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam jumatate din compozitie, presaram din loc in loc visine, apoi turnam restul de crema de branza si ornam la final cu visinele ramase. 

Prajitura cu visine si branza

Dam tava la cuptor si coacem pana cand prajitura se rumeneste. Lasam sa se raceasca, pudram cu zahar  si apoi taiem bucati potrivite. Prajitura se pastreaza la frigider (in cazul in care mai ramane :) ). Pofta buna sa aveti!!!

Prajitura cu visine si branza

Prajitura cu visine si branza



0 Comentarii