marți, 4 mai 2010

CIORBA DE LOBODA

Daca tot e primavara ...sau aproape vara, e vremea verdeturilor. Piata-i plina de salate, loboda, stevie, leurda sau spanac ...profitati asadar ...timp sa fie pentru cumparaturi si bucatarit.
Daca anul trecut am povestit despre ciorba de verdeturi, acum am pentru voi ciorba de loboda. Frunzele de loboda au multiple folosinte culinare si constituie un ingredient de baza al salatelor si ciorbelor din cura de primavara.

Ingrediente:
  • 5 legaturi de loboda
  • 1 leagatura ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 2 linguri de orez
  • 2 cani de bors
  • 1 lingura amestec legume uscate
  • 1/2 legatura de leustean
  • 2 oua pentru omleta
  • sare si piper
Curatam loboda de codite si spalam frunzele pana cand apa ramane curata. Calim ceapa in doua linguri de ulei, apoi adaugam frunzele de loboda taiate fasiute. Adaugam doua cani de apa si lasam sa fiarba. Intre timp curatam morcovul, il dam pe razatoare, il punem la ciorba.

loboda
Cand legumele sunt aproape fierte (mai ales morcovul), spalam si cele doua linguri de orez si le punem la ciorba. Intre timp fierbem doua cani de bors acru, pe care il adaugam peste ciorba noastra. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Cand ciorba e gata, luam de pe foc si presaram leustean proaspat tocat. Facem si o omleta pe care o taiem fasiute. Servim ciorba cu fasiute de omleta. O nebunie de primavara. Pofta buna va doresc!

Ciorba de loboda

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei